Flere hundre tips er kommet inn i saken som ikke bare engasjerer et helt lokalsamfunn, men tusenvis av andre som er følelsesmessig berørt av den tragiske ulykken.

— Vi intensiverer nå jakten på sjåføren som kjørte bilen som kjørte på 12-åringen, sier lensmann Hans Kyllingsstad ved Klepp lensmannskontor til Aftenbladet.no søndag formiddag.

Politiet har etterlyst en rød eller mørk bil av typen sedan, og er på jakt etter en bil med skader i fronten. Derfor ønsker politiet også tips fra publikum om de opplysninger om biler med denne typen skader.

Kyllingstad opplyser at mer enn ti personer er involvert i etterforskningen ut fra lensmannskontoret. I tillegg deltar flere ved operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt.

Går fra dør til dør

Søndag vil politiet gå fra hus til hus i området rundt ulykkesstedet og stille spørsmål til de som bor der i håp om å komme et skritt nærmere gjennombrudd i saken.

— Nøl heller ikke med å ta kontakt dersom du har tips i saken, oppfordrer Hans Kyllingstad og vil ha flere tips fra publikum.

Politiet er særlig interessert i om noen har sett eller hørt noe i det aktuelle tidsrommet mellom klokken 19 og 20 fredag kveld.

Det er sannsynlig at bilføreren er hjemmehørende i en av Jær-kommunene siden dette ikke er en hovedvei, men en vei som brukes av folk som skal til Kåsen, Bryne, Klepp stasjon og Orstad, sier han.

— Men vi har ingen holdepunkter for dette, siden vi ikke vet hvem sjøføren er, sier Kyllingstad.

Dermed er alle muligheter åpne.

Ble kastet opp i luften

Bilen som traff gutten var på vei fra Bryne til Klepp stasjon.

- Er det i det hele tatt en mulighet for at sjøføren kan ha kjørt på gutten uten å registrere dette?

— Nei, svarer Kyllingstad.

— Gutten ble kastet opp i luften og ut av kjørebanen. Sammenstøtet var så kraftig at bilen er påført skader i fronten, sier lensmannen.

Olav Hovda fra Klepp døde lørdag ettermiddag av skadene han fikk da han ble påkjørt av bilen politiet nå leiter etter. Gutten ble truffet bakfra og ulykken skjedde i Lalandsvegen mellom Bryne og Klepp stasjon, skriver til Aftenbladet.no.

Han var ute på en treningstur på rulleski sammen med sin far fredag kveld. Begge var utstyrt med refleksvester, og gutten gikk bak faren.

Pågrep 24-åring

Politiet gikk seint lørdag kveld til pågripelse av en 24 gammel mann bosatt på Rennesøy og siktet ham for overtredelse av straffeloven § 239 (uaktsomt drap).

Grunnlaget for pågripelsen var et tips fra publikum som ble sammenholdt med biltype, farge og skader på bilen tilhørende siktede.

Bilen ble tatt i beslag og ble straks undersøkt av politiets kriminalteknikere.

Undersøkelsene natt til søndag avdekket imidlertid at den aktuelle bilen ikke kan ha vært involvert i den aktuelle hendelsen. Siktede ble av den grunn etter kort tid løslatt natt til søndag.

Både siktede og bilen han disponerer er sjekket ut av saken, opplyser politiadvokat Sigve Espeland ved Rogaland politidistrikt i en pressemelding. Mannen er fortsatt siktet, men dette er fordi kompetansen til å henlegge forholdet ligger hos Statsadvokaten i Rogaland, opplyser han.