Politiet har pågrepet en elev som ringte inn bombetrusselen mot Gjerdrum ungdomsskole i Akershus torsdag. Eleven sier han ble påvirket av bombetrusselen mot Ortun skole i Bergen dagen før.

– Etterforskningen ledet oss til en ung gutt under 15 år. Han ble konfrontert med mistanken, og innrømmet at det var han som ringte, sier fungerende lensmann Sigurd Gundersen ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor til rb.no.

Gutten er selv elev ved ungdomsskolen og skal ifølge Gundersen ha gitt uttrykk for at han angrer dypt på at han ringte inn bombetrusselen torsdag i 12-tiden. Samtidig innrømmer gutten at han ble påvirket av hendelsen i Bergen dagen før – da det ble ringt inn en identisk trussel mot Ortun skole.

Gutten er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke straffeforfølges. Mens barnevernet er koblet inn, mener politiet dessuten at dette er en sak for konfliktrådet. Skolen varsler at eleven må belage seg på en reaksjon.

– Vi har ikke bestemt oss for hvordan vi skal reagere, men det er ingen tvil om at denne saken får konsekvenser. Alternativene er at eleven blir utvist i en til tre dager, og eller får nedsatt karakter i orden og oppførsel, sier rektor Anne Gunhild Wøllo til avisen.