Den 35-år gamle mannen, som kom til Norge som asylsøker, skal flere ganger ha nektet fargede personer adgang eller servering på et utested i Oslo. Flere av dem som ble nektet adgang på skjenkestedet, hevder at årsaken var hudfarge eller etnisk opprinnelse, skriver Dagbladet.

35-åringen nekter straffskyld. Den tiltalte forklarer at det ikke var på grunnlag av hudfarge han nektet personene adgang og servering.

Ifølge avisa er det første gang i norgeshistorien at en tidligere asylsøker eller innvandrer selv blir tiltalt i en slik sak.

Dagbladet skriver også at to unge kvinner fra Kenya ble avvist i døren på utestedet Tempest i Oslo. Selv om andre ble sluppet inn, fikk jentene beskjed om at stedet hadde et lukket selskap. Kvinnene mener det dreier seg om skjult diskriminering, og at de blir stigmatisert fordi det har vært mye fokus på nigerianske prostituerte i Oslo den siste tiden.

– Jeg kunne lese av øynene deres at de ikke ønsket prostituerte jenter inn der, sier Cristine Akeyo (27).

Flere afrikanske kvinner Dagbladet har vært i kontakt med hevder å bli spurt om de selger sex, blir frakjørt i drosjekø og nektet adgang på utesteder.