– Den siktede har erkjent å ha skutt, sier politioverbetjent Svein Fammestad.

De to eneste vitnene til det dødelige skuddet mot Harald Bakkebøs hode har begge forklart at det var 44-åringen som skjøt. Dette bekreftet den drapssiktede selv i går, da han i et tre timer langt avhør forklarte seg for politiet.

Advokat John Christian Elden antyder at 44-åringen ikke mente å drepe Harald Bakkebø.

– Vi synes det er fint at politiet i avhør ikke tar det for gitt at skuddet er avfyrt med vilje, og jeg regner med at heller ikke publikum gjør det, sier Elden, som er en av 44-åringens to forsvarere.

– Forklart hvorfor

Advokatene til den drapssiktede vil ikke svare på spørsmål om han har erkjent straffskyld for drapet på forretningspartneren, men bekrefter at 44-åringen har forklart seg til politiet om hva som skjedde i brakken på Frekhaug.

– Han har forklart seg om det som skjedde, på hvilken måte det skjedde, og hvorfor det skjedde, sier advokat Per Magne Kristiansen.

Politiet har ventet i flere dager på at 44-åringen – som er siktet for forsettlig drap – skulle bli klar til å la seg avhøre.

– Han er lettet over å ha fått fortalt om hva som skjedde, og jeg tror min klient kommer til å sove mye bedre i natt, sier Kristiansen.

Fortsetter avhør Avhørene av 44-åringen fortsetter i dag.

– Vi er helt i innledningsfasen. Vi kommer til å ta flere avhør av siktede, og vil også avhøre andre vitner på ny, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Politiet er så langt fornøyd med avhørene av den drapssiktede forretningspartneren til Harald Bakkebø.

– Han har svart på alt han er spurt om. Så får vi vurdere svarene hans, sier Mevatne.

Advokat Einar Drægebø ble onsdag oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte etter Harald Bakkebø.

– Jeg har sammen med Harald Bakkebøs sønn vært hos etterforskningsledelsen for en orientering, og Bakkebøs sønn har fått stille spørsmål til politiet. Etterpå dro sønnen opp til brakkene og så området hvor drapet skjedde. Det var viktig for ham i sorgprosessen, sier Drægebø, og tilføyer:

– Dette er en tragedie som har rammet familien, og de kjenner seg ikke igjen i bildet som er blitt tegnet i mediene av Harald Bakkebø, sier Drægebø.