Det er klart etter at bispedømmerådet i Oslo onsdag bestemte seg for hvem de vil skal overta. Rinde har åtte dager på seg til å takke ja til stillingen fra hun har mottatt tilbudet skriftlig i posten.

— Har lyst

— Nå er jeg fullt opptatt av å feire kvinneprestjubileum her oppe med blant annet 140 tilreisende. Derfor forholder jeg meg ikke til dette før til neste uke da jeg vil kontakte bispedømmerådet, sier Rinde til NTB.

På spørsmål om hvorfor hun søkte stillingen, svarer hun kort og godt:

— Fordi jeg har lyst til å være prest på Vålerenga.

Bispedømmerådet var samstemt i valget av Senja-presten.

— Vi er godt fornøyd med at vi nå har fått en ny sogneprest på plass på Vålerenga, sier lederen for bispedømmerådet, Harald Hegstad, til NTB.

I Bjerkås' fotspor

Ingunn Rinde er gift og kommer fra Drammen. Hun er utdannet ved Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo. Fra 1993 til 2000 var hun kapellan i Ellingsrud kirke i Oslo før hun i 2000 overtok som sogneprest på Senja.

Hun var den første fast ansatte kvinnelige presten der siden Ingrid Bjerkås, Norges første kvinnelige prest, som tiltrådte i mai 1961. Rinde har vært medlem i Nord-Hålogaland bispedømmeråd og Kirkerådet, ved siden av en rekke andre mer lokale kirkelige verv.

Sju kvinner og 16 menn søkte på stillingen.