Riksmeklingsmann Reidar Webster fortsatte meklingen mellom Fellesforbundet og Teknologibedriftenes Landsforening søndag, men uten særlig resultat.

— Det er bare registrert mindre framskritt i meklingen for Verkstedoverenskomsten så langt, opplyser Fellesforbundets informasjonssjef Vidar Grønli til NTB.

Pensjon vanskelig

Han har inntrykk av at pensjon er det vanskeligste spørsmålet. Fellesforbundet vil ha tariffestet tjenestepensjon, men det vil TBL og NHO ikke akseptere. En eventuell pensjonsavtale mellom TBL og Fellesforbundet vil danne mønsteret for alle de andre oppgjørene i privat sektor.

Det er ikke klart hvor mye Fellesforbundet vil kreve i generelt lønnstillegg, og dette kravet blir neppe konkretisert før Fellesforbundet ser hva de har oppnådd i pensjonsspørsmålet. Jo dårligere pensjonsresultat, jo høyere kronekrav.

Frist mandag kveld

Arbeidsgruppene har vært i sving siden lørdag, men det er bare oppnådd enighet om mindre viktige saker. Fristen for å avslutte meklingen er mandag kveld ved midnatt, og ingen regner med noe gjennomslag før fristen nærmer seg.

Hvis partene ikke lykkes, blir det streik tirsdag morgen. Kommer de fram til et anbefalt forslag, skal dette ut på uravstemning blant Fellesforbundets medlemmer, med en frist på to-tre uker.