VG skrev i går at Tony Alexander King (38) skal sjekkes opp mot det uoppklarte drapet på Trude Espås i Geiranger i august 1996. King har tilstått to drap og tre voldtekter, og ble pågrepet i Spania for en måned siden.

Kripos bekrefter at briten skal sjekkes opp mot Trude-drapet, men har liten tro på at det vil føre noen vei.

— Vi har ingen indikasjoner på at denne mannen har vært i Norge i det aktuelle tidsrommet, sier politiførstebetjent Asbjørn Hansen i Kripos til BT.

Det eneste som gjør mannen interessant for Kripos, er at han har visse fysiske likhetstrekk med en tegning som politiet mener viser Trude Espås' drapsmann. Tegningen er laget på bakgrunn av vitneobservasjoner i Geiranger.

— Vi følger med på hva som skjer ute i verden. Det har vært gjort mange slike sammenlikninger i Trude-saken, uten at det har havnet i avisene hver gang, sier politiførstebetjent Hansen.

Drapsetterforskningen er på ingen måte avsluttet, men vil trolig bli trappet ned over nyttår.

— For et år siden bestemte vi oss for å gå igjennom alt som finnes av bilder og bevismateriale på nytt. Det arbeidet blir trolig avsluttet innen nyttår. Foreløpig er det ikke kommet frem noe som helst nytt, sier politiførstebetjent Hansen.

Politiet har mottatt over 1600 tips, og behandlet mer enn 14.500 bilder og videofilmer tatt i Geiranger i tiden forut for drapet. Over 3000 vitner er avhørt, og ytterligere 2000 navn er registrert i politiets registre.