Politiet antar at brannene er påsatt. Det ble i løpet av natten gjennomført søk i området med hundepatruljer, men uten resultat. Lørdag ettermiddag var ingen personer pågrepet.

— Så langt er ingen personer pågrepet, og vi har ingen mistenkte i saken, opplyser vaktleder Morten Wik ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Ti biler utbrent

Den første brannen startet på en parkeringsplass i Skansen terrasse. Ti biler ble totalt utbrent, og ytterligere tre biler ble brannskadd.

Årsaken til at politiet mener brannene er påsatt, er at flere biler begynte å brenne samtidig på ulike steder på parkeringsplassen. Vitner sier ifølge politiet at de så to unge, mørkkledde gutter løpe fra stedet rett før brannen startet. Ingen personer ble skadd.

Ønsker tips

— Vi ønsker tips fra publikum og oppfordrer alle som kan ha sett noe av interesse, om å ta kontakt med politiet, sier Wik.

Kort tid etter den første brannen ble det meldt om en ny brann i et søppelskur i Kaiekroken på Lindeberg, noen hundre meter unna. I denne brannen ble en bil og en moped totalskadd.

Brann- og redningsetaten fikk melding om den første brannen klokken 2.37. Et kvarter senere kom meldingen om den andre brannen.