De meieriansatte har fått et generelt tillegg på 6 kroner timen, og de har fått innfridd kravet om en tariffestet pensjonsordning, sier informasjonsmedarbeider Jo Hestnes i Nærings— og nytelsesmiddelarbeiderforbundet til NTB etter at partene var blitt enige i halv 3-tiden lørdag.

Han sier at det dessuten er enighet om å avsette 1.000 kroner per medlem per år til et kompetansefond, og at partene har forpliktet seg til å gjennomføre et prøveprosjekt for sekstimersdagen.

— Vi har fått gjennom alt som var viktig for oss, og er godt fornøyd med oppgjøret, sier Hestnes.

Meklingsmann Inger Tellefsen sier til NTB at partene er blitt enige gjennom forhandlinger, altså ikke ved at hun har måttet legge fram et forslag til løsning.

Hun sier at både NNN og Landbrukets Arbeidsgiverforening i utgangspunktet er fornøyd, siden de har godtatt forhandlingsløsningen de selv arbeidet seg fram til.

NNN hadde varslet at fem Tine-meierier rundt om i Norge skulle tas ut i streik lørdag dersom det ikke ble noen løsning. Allerede før det ble klart om det ble noen streik, hadde NNN også varslet en kraftig opptrapping med streik i enda tolv meierier fra natt til onsdag.

Kommunikasjonsdirektør Kari Raunedokken i Tine sier til NTB at de er svært fornøyd med at det er blitt en løsning, og at en streik er avverget, også av hensyn til både melkebøndene og forbrukerne.

Ifølge Raunedokken ville mellom 2000 og 3000 melkeprodusenter ha blitt berørt allerede i første uttaksrunde. Hundretusener liter melk ville ha måttet tømmes ut, siden bøndene bare får lagre melk i 72 timer på gården.