Den økonomiske rammen for oppgjøret er på 6 prosent. De postansatte får minimum 17.900 kroner i lønnsøkning fra 1. april 2008. Det er også satt av en pott til ytterligere lønnsjusteringer per 1. desember 2008.

Resultatet innebærer også en AFP-ordning i tråd med privat sektor, og det er også enighet om punkter om videreutvikling og kompetanseutvikling i Posten.

– Vi er tilfreds med at våre medlemmer er sikret en god reallønnsvekst og at vi i tillegg har fått på plass forbedringer i overenskomsten for øvrig, sier Postkoms forbundsleder Odd Christian Øverland.

I Posten Norge er man også glade for å ha fått oppgjøret i havn.

– Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet om en ny overenskomst, selv om det er noe i overkant av det vi kan tåle økonomisk, sier pressesjef Kjell S. Rakkenes i Posten Norge til NTB.

Posten er inne i prosessen med å omstille seg til fri konkurranse. Dette har vært bakteppe for et krevende oppgjør, ifølge Rakkenes.

– Vi har viktige ærend å utføre for kundene våre, og vi er inne i en krevende tid med økt konkurranse. Vi er glade for at det ikke ble streik nå, sier han.

FRISTEN NÆRMER SEG: Natt til torsdag klokken 24 går fristen ut. Mesteparten av pakkeposten vil lammes dersom streiken iverksettes.