18-åringen la ut på en fjelltur i 8-tiden torsdag morgen, og sa hun ville være tilbake ved 14-tiden. Nærmere midnatt torsdag ble hun meldt savnet til politiet. Etter to dagers leting står politiet fortsatt uten spor i saken.

Leter i fjellet

50 personer fra Røde Kors Hjelpekorps og et Sea-King redningshelikopter fortsatte lørdag søkene etter jenta i fjellområdene ved Geiranger.

18-åringen oppgav selv at hun hadde tenkt seg til Storseterfossen i Geiranger. Tidligere hadde hun også snakket om en topp, Laushornet, som ligger ved Vesteråsdalen som går innover i fjellet i området bak fossen.

Letemannskap har søkt i disse områdene uten å finne spor etter henne, og fortsatte med grundigere søk lørdag.

ýDet er blant annet en del stier vi ikke har sjekket ennå, opplyste Endre Flatvad, politistasjonssjef i Sunnmøre politidistrikt til NTB, da søket startet lørdag morgen.

Det ble fredag foretatt søk i et skredområde i Vesteråsdalen etter at en lavinehund markerte i området. Lørdag bistår en redningshund i letingen etter den savnede.

Den savnedes foreldre kom fredag til Geiranger, og ble lørdag med opp i fjellet der kvinnen sa hun skulle gå.

ý To personer fra Røde Kors er med dem opp til Storseterfossen, sier politioverbetjent Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Få opplysninger

Politiet ba fredag folk som har sett kvinnen om å ta kontakt. Etter stor oppmerksomhet rundt forsvinningssaken fredag, har politiet ikke fått inn nye tips. Det ble lørdag foretatt en rundspørring i Geiranger for å høre om flere kan ha sett 18-åringen den dagen hun ble meldt savnet. Men ifølge politiet er det kommet inn få opplysninger.

ý Det er svært tynt, sier Hanken.

Han understreker at politiet ikke har noen holdepunkter for å tro at det har skjedd noe kriminelt med kvinnen. Politiet jobber ut fra teorien om at noe har tilstøtt henne i fjellet, for eksempel at hun er skadd eller har gått seg vill.

— Hun var vant til å gå i fjellet og å gå alene. Da hun gikk, var hun kledd for tur med grove joggesko/fjellsko, T-skjorte, shorts og en liten sekk, fortsetter politioverbetjenten.

Den savnede 18-åringen kom til Norge 15. mai som utvekslingsstudent, og har sommerjobb på Utsikten Hotel i Geiranger.

SAVNET: Arkivbilde av den savnede 18 år gamle Josephine Grubben som la ut fra Geiranger på en fjelltur torsdag morgen.