– Men det er ikke kommet noe avgjørende informasjon så langt, sier informasjonssjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet siktet mandag ektemannen til den 19 år gamle kvinnen som ble funnet drept på et hybelhus i Oslo natt til mandag.

Blodspor i leiligheten der kvinnen ble funnet død like over klokken 1 natt til mandag gjorde at politiet raskt fikk mistanke om at 19-åringen var drept. Det var bekjente av 19-åringen som fant den døde etter at hun ikke dukket opp til en avtale søndag kveld. Politiet mener at drapet skjedde på kvelden etter klokka 18.30.

– Vi har siktet hennes 27 år gamle ektemann for drap. Det er utstedt pågripelsesbegjæring på ham og vi oppfordrer ham til å melde seg, sier leder for seksjon for vold og sedelighet i Oslo Hanne Kristin Rohde.

Delte hybel

Den 19 år gamle kvinnen var student og gikk på skole. Hun var norsk statsborger av etiopisk opprinnelse og kom til Norge for åtte år siden. Hennes ektemann er etiopisk statsborger og kom til Norge i 2004 som student.

– Det er viktig for politiet å understreke at de begge hadde lovlig opphold i Norge, sier Rohde til NTB.

Kvinnen ble funnet i sin hybel i Anker Studentbolig like ved Akerselva i Oslo. Selv om kvinnen skal ha stått oppført som leietaker alene, skal paret ifølge politiet ha delt hybelen.

Ukjent motiv

Ektemannen var ikke til stede da kvinnen ble funnet drept søndag kveld. Ifølge Rohde var det andre, som savnet kvinnen, som fant henne på hybelen

Motivet for drapet er foreløpig ukjent. Politiet har ingen konkrete opplysninger om at det skal ha vært spesielle konflikter i forholdet mellom de to.

– Vi foretar avhør blant bekjente i parets nærmiljø. Vi forsøker å danne oss et bilde av hvor 27-åringen kan tenkes å være gjennom disse samtalene, sier Rohde til NTB.

– Ikke overrasket

En av beboerne i hybelhuset med til sammen 1.200 boliger for studenter, sa mandag ettermiddag at hun ikke er overrasket over at noen ble drept i bygningen.

– Det bor så mange her og området er så belastet, så det var ikke kjempeoverraskende at det skjedde. Jeg hadde ikke forventet det, men overrasket er jeg ikke, sier student Karen Eliassen.

Den drepte kvinnens familie ble mandag ettermiddag tatt hånd om at personell ved politihuset.

SKAL OBDUSERES: Kvinnen som ble funnet drept i en studentbolig ved Anker Studentboliger blir båret ut av leiligheten, og kjørt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Kvinnen ble funnet av venner natt til mandag.
SCANPIX