– Vi ligger midt inne i et nedbørsområde, og det skjer liten endring den neste uka, sier statsmeteorolog Håkon Mjeldstad til NTB.

Meteorologisk institutt melder om skiftende og ustabilt vær de fleste steder i dagene framover.

Regnbyger

Høyest temperatur blir det østafjell, der temperaturen kanskje vil krype over 15 grader i helga. Østlendingene kan vente seg enkelte regnbyger først på dagen fredag, ellers til dels pent vær. Lørdag blir det til dels pent vær, men søndag øker muligheten for regn igjen.

På Vestlandet sør for Stad blir det fredag til dels pent vær, med lokale regnbyger i indre strøk. Lørdag og søndag ventes det skiftende vær og litt regn. Temperaturene blir rundt 12 grader.

I fjellet i Sør-Norge er det fare for snø i høyfjellet, men snøen blir trolig ikke liggende på veiene.

Pollen

Også lenger nord blir det skiftende vær. Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal kan vente seg enkelte regnbyger fredag, og snø over 700-800 meter. Mens det lørdag og søndag blir perioder med opphold og sol.

Onsdag våknet rørosingene opp til vinter og 10-12 centimeter nysnø.

– Det blir ikke snø på Røros i helga, lover statsmeteorolog Mjeldstad.

Lengst nord i landet blir det også skiftende vær i helga med enkelte regnbyger. Trøsten får være at regnet hemmer spredningen av bjørkepollen. Mens sesongen nå er på hell i de sørlige delene av landet, melder Norges Astma— og Allergiforbund om stedvis kraftig spredning av bjørkepollen i de tre nordligste fylkene i oppholdsperioder.