SAS-flyet SK 377 fra Alta til Tromsø og Oslo måtte gjøre vendereis umiddelbart etter avgang søndag ettermiddag da røykvarslerne på toalettene ble utløst. Årsaken er trolig en teknisk feil. Flyet landet i Alta på vanlig måte rundt klokken 16 søndag og ingen av de 60 passasjerene om bord ble skadd. De ble booket om til andre avganger senere på søndagen, opplyser pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til NTB.

Bare en drøy time senere måtte SAS-flyet SK 569 på vei fra Gardermoen til Paris med 138 passasjerer og en besetning på seks om bord returnere på grunn av røyklukt i kabinen. Etter bare 15 minutter i lufta landet flyet på Gardermoen klokken 17.45 uten dramatikk og passasjerene forlot flyet på vanlig måte. Årsaken til røyklukten kan være en feil med flyets airconditionanlegg. Videre undersøkelser av flyet vil vise om dette stemmer, opplyste Meisingseth.

Etter at passasjerene hadde kommet seg ut av flyet fikk de en orientering om det som var skjedd. Samtlige fikk tilbud om å ta et nytt fly til Paris senere søndag kveld.

(NTB)