200 pressefolk dekker trippeldrapssaken i Frogn grendehus som startet for en uke siden, og over 60 pressefolk er ventet til Kristiansand byrett der rettssaken etter barnedrapene i fjor, starter mandag.

Og leserne skal få merke at det er to ulike rettssaker. Mens Nettavisen publiserer uredigert ord for ord, i praksis en direkte rapportering fra Orderud-saken, vil dette ikke skje fra barnedrapssaken hvor Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen står tiltalt for voldtekt, overgrep og overlagt drap.

Redaksjonssjef Charlotte F. Hartvigsen i Nettavisen sier til NTB at de to sakene er så markert forskjellige, at direkte rapportering fra Baneheia-rettssaken aldri har vært aktuelt.

Bistandsadvokat Ivar Sveen, som representerer foreldrene til Lena Sløgedal Paulsen, har sagt at han vil be om lukkede dører, men med pressen tilstede. Sveen mener at en slik ordning stiller store krav til pressens selvjustis i forhold til hva som publiseres fra retten.

Sjefredaktør Finn Holmer-Hoven i Fædrelandsvennen i Kristiansand sier til sin egen avis at lista skal legges høyt i avisas dekning av saken. Holmer-Hoven understreker samtidig at hele vårt rettssystem forutsetter åpenhet omkring straffesaker, og at pressen har en informasjonsplikt.

NTB