• Det blir en ny vår for gamle griser, synger De musikalske dvergene, men på disco er man ung som "gammel gris". På Exodus i Bergen slipper ikke menn over 25 år inn, i Sandefjord er "grisegrensen" 35.

Av Krister Hoaas & NTB

"Det blir en ny vår for gamle griser, Vi skal sprette frem som løvet i april. Vi skal sikle rundt på gater og streder, Med sultne øyne og med sleske smil", synger De musikalske dvergene i sangen "Sinte gamle menn".

— Vi har ikke en knallhard regel på det, men vi prøver å holde publikum her inn mellom 18-25, sier daglig leder, Endre Søraas, på diskoteket Exodus i Bergen.

- "Gubber" på 30

Diskoteket har operert med den øvre aldersgrensen i om lag fire år på dagene torsdag-lørdag.

— Årsaken er at 18-19 år gamle jenter skal slippe å bli plaget av eldre menn. Vi hadde et par slike episoder tidligere, sier Søraas.

Han forteller at folk har aksept for diskotekets praksis.

— Kommer det en gjeng med "gubber" som nærmer seg 30, forstår de det som oftest når de ikke slipper inn.

Positive tilbakemeldinger

Søraas var selv litt skeptisk til en øvre aldersgrense i begynnelsen.

— Men det har gått greit og vi har fått positive tilbakemeldinger fra gjestene på at vi gjør det på denne måten.

Gammel med 35

I Sandefjord er man definert som "gammel gris" i en alder av 35. Dermed møter "gubbene" stengte dører på diskoteket CatMan's.

— Når det kommer en mann som ser ut til å være over 35, informerer vi ham om at CatMan's er et diskotek for litt yngre mennesker. Denne informasjonen får de fleste over 35 år til å gå frivillig, sier Kim Clausen, daglig leder og deleier av CatMan's, til Sandefjords Blad.

- Gamle "titter-menn"

Han forteller at mange ungpiker har vært plaget av gamle "titter-menn". Derfor utestenges eldre menn fra diskoteket torsdag, fredag og lørdag. En annen grunn til CatMan's øvre aldersgrense er at innehaverne vil skåne de yngre diskogjengerne fra å møte "pappas fulle kamerater" på byen.

— Torsdager har vi 18-årsgrense. 18 år gamle jenter er flotte å se på. Dette har mange voksne menn fått med seg, mener Clausen.

Han forteller at mange ungpiker har vært plaget av gamle "titter-menn". Derfor utestenges eldre menn fra diskoteket torsdag, fredag og lørdag. Menn som er i følge med yngre kvinner kan imidlertid få slippe inn.

— Da må vi se mannen an, sier Clausen, som mener faren trolig er mindre om mannen allerede har en dame.

- En klase bananer og en enkel seng

For menn over 35 år er det vel bare å stemme i med "Dvergene":

Buketter av Syndens Blomster

Og poser av livets frø

Har valset forbi som en sur melodi

Det e' forjævelig at drømmer dør.

Våre helter har alle forlatt oss.

Våre liv e' et trasig refreng.

Våre kvelder e' grå

Våre gleder e' få

Kun en klase bananer og en enkel seng.

Selv er CatMan's daglige leder, Kim Clausen, nettopp fylt 26 år. Han kan med andre ord gå på disco med 18-åringer i ni år til...

DISCO-FORBUD: Ikke for dem over 25 år... (Illustrasjonsfoto) <br/> ARKIVFOTO: NATASHA WILLS
NATASHA WILLS