Det opplyser informasjonskonsulent Trine Løvberg i SAS til NTB søndag kveld.

— Vi vil prøve å få sendt fly til København for å få folk hjem mandag formiddag, sier Løvberg. Streiken blant stuerne lammet søndag 90 prosent av all europeisk trafikk fra Kastrup.

— Dette påvirker norske passasjerer i liten grad. Alle innenriksruter i Norge og direkteruter til utlandet utenom Danmark, går som normalt, sier informasjonskonsulent i SAS, Trine Løvberg til NTB.

Norske passasjerer som er strandet i Danmark ble innlosjert på hotell, mens alle passasjerer som skulle reist fra enten Oslo eller Bergen søndag ettermiddag ble kontaktet og bedt om å holde seg hjemme.

— Vi har cirka 120 passasjerer fra Norge som skal til Bangkok og Peking via København. Disse vil vi forsøke å sende med et oppsamlingsfly søndag kveld, sier Løvberg.

Hun hevder overfor nettstedet boarding.no at streiken blant de bakkeansatte som håndterer bagasjen er ulovlig. Hun anslår at mellom 10.000 og 15.000 passasjerer blir rammet av streiken.

— Stuerne blant bakkepersonalet på Kastrup gikk ut i streik etter at det ble lagt fram en ny skiftplan som de var misfornøyd med, sier hun til NTB.

(NTB)