Den utmeldte Fremskrittspartipolitikeren Lars Kristian Helming har i avhør hos politiet i Bergen overlevert en liste over til sammen ni jenter og gutter som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av personer med tilknytning til partiet.

Frps tidligere kronprins, Terje Søviknes, og den nå permitterte formannen i Oslo FpU, Chim Kjølner (22), skal være blant de ni påståtte overgriperne på Helmings liste. De to mennene er blitt etterforsket av Porsgrunn-politiet.

Ikke overgrep Nå har politiet i Porsgrunn vurdert de sju øvrige sakene og kommet til at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd seksuelle overgrep i disse sakene. Dermed vil heller ikke sakene bli oversendt til de politidistriktene hvor overgrepene skal ha funnet sted, opplyser politiadjutant Inger Conradsen hos politiet i Porsgrunn.

– Per i dag har vi ingen begrunnet mistanke om at andre har vært utsatt for seksuelle overgrep i Frp-sammenheng, sier Conradsen. Hun vil ikke kommentere hva Helming har sagt i avhør om de sju sakene.

Helming selv var onsdag tilbakeholden med å si om han er overrasket over sakens utvikling:

– Jeg har gjort det jeg har kunnet gjøre i denne saken og anser meg ferdig med den dersom politiet ikke ønsker flere avhør av meg, sier Helming.

Han vil ikke kommentere om den etter hvert så omtalte tredje sexsaken i Frp står på hans liste.

Henlagt Onsdag ble det kjent at Statsadvokaten i Telemark har henlagt saken der en nå 17 år gammel jente beskylder Terje Søviknes for å ha forgrepet seg på henne på FpU-landsmøtet i fjor.

Etterforskningen av Chim Kjølner er ennå ikke ferdig etterforsket. Han har status som mistenkt etter at Cathrin Rustøen har utpekt ham som den som skal ha voldtatt henne.