Lærerorganisasjonene og KS møttes søndag kveld klokken 18.

Mindre enn en time etterpå, er det klart at det ikke blir noen enighet denne gangen heller. Dermed fortsetter lærerstreiken.

I Bergen har den vart siden 1. juli, da 33 lærere ved Rothaugen skole gikk ut i streik. På landsbasis er nå 7800 lærere i streik.

— Lærerne rygger

— Jo mer vi kommer lærerorganisasjonene i møte, desto merrygger de. Slik kan vi aldri komme til en løsning. Da er det ikke lengerforhandlinger, sier forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes i en pressemelding.

KS skriver i pressemeldingen at de er innstilt på å komme lærerorganisasjonene i møte påalle omstridte deler av avtalen, og at de også har gått med på å opprettholde uliktilstedeværelse for lærere i barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

— Vi beklager på det sterkeste at landets skoleelever ogforeldre i stadig sterkere grad rammes av streiken, som nå også omfatterbarneskolen. Når KS gang på gang kommer lærerne i møte, men blir møtt med nei,nei og nei, ligger ansvaret for denne konflikten i stadig større grad hoslærerorganisasjonene, sier Sundnes.

Det største konfliktpunktet i streiken har så langt vært lærernes tilstedeværelse. Ifølge KS sin pressemelding er det nå foreslått at dette skal bestemmes lokalt på hver skole. Uenigheten står nå ifølge dem om hvordan det skal løses på skolene der man ikke bli enige.

Låst situasjon

Utdanningsforbundet bekrefter i en pressemelding at det er punktet om tilstedeværelse som igjen gjør at partene ikke kommer til enighet. Til NTB beskriver leder Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet situasjonen som låst.

— Vi er enige om at det er smart å finne gode løsninger lokalt. Men det det skorter på, er at KS ikke vil gi slipp på kravet om økt tilstedeværelse, sa hun etter møtet.

Kolbjørg Ødegaard, som har det praktiske ansvaret for streiken i Utdanningsforbundet, sier til BT at lærerorganisasjonene ikke hadde noen valg.

— Det er et hovedkrav som ligger der, og det blir avvist. Da er det ingen grunn til å sitte i møte lenger. Vi har jobbet intenst hele helgen, men når KS ikke er i nærheten av å flytte steinene de har sagt de skal flytte på, er det ingen mulighet, sier hun.

— Men har ikke KS kommet dere i møte? De har fjernet kravet om 7,5 timer, og sagt det kan løses lokalt.

— Det er ingen sak å fjerne et tall. Men når du erstatter det med ord er du like langt. De har ikke gitt opp hovedhensikten, som er å binde lærerne mer til arbeidsplassen, sier Ødegaard.

Kan trappe opp

Ødegaard sa lørdag til BT at de har planen klar for en videre opptrapping av streiken, og kan iverksette denne raskt dersom det blir behov for det. Søndag kveld sier hun at de fortsatt ikke har satt noen dato for når dette kan skje.

— Det kan hende vi skal bruke noen dager på å omarbeide planen. Jeg vet ikke. I morgen tidlig skal vi diskutere dette i streikekomiteen, deretter skal jeg ha telefonmøte med alle lokale streikeledere, sier Ødegaard.