Ved 14.30-tiden styrtet et helikopter med en pilot og tre passasjerer utenfor havnebassenget i Horten og gikk gjennom isen, opplyser politiet i Vestfold.

Politiet har fortsatt håp om å finne overlevende, skriver Aftenposten.no.

Leter med dykkere

— Vi har lokalisert vrakdeler, men det er for tidlig å si om disse stammer fra helikopteret ettersom det er vanskelige lete- og lysforhold på stedet, sier politistasjonssjef Ben Bjune til Aftenposten.no ved 17-tiden.

Han opplyser videre at det pågår leting med både dykkere og overflatesøk i forhold til den posisjonen som ble angitt. Det er ikke funnet tegn til overlevende etter ulykken.

Flere dykkere har vært nede der man antar helikopteret strytet. En miniubåt er ved 17-tiden satt inn i søket.

Det er vanskelige forhold med tåke, kulde, isforhold og strøm i vannet.

Fire om bord

Det er et helikopter fra Midt Norsk Helikopterservice av typen Astro 44 som styrtet like utenfor Horten Havn, melder politiet. Etter de opplysninger politiet nå sitter med var det tre personer pluss piloten om bord i helikopteret som har sunket.

— To av våre helikoptere var på et ordinært transportoppdrag. Passasjerene skulle fraktes til Oslo, forteller presseansvarlig og pilot John-Erik Sogn i Midt Norsk Helikopterservice til Aftenposten.no.

Det var totalt fem passasjerer i de to helikopterne, hvorav tre satt i helikopteret som styrtet. Selskapets ledelse tar nå ansvar for å følge opp pårørende.

— Vi har liten informasjon om hendelsesforløpet, men jeg kan foreløpig ikke se noen åpenbar grunn til at dette skjedde, sier Sogn.

Tåke skaper problemer

— Jeg er på stedet nå og det er tre redningsbåter og noen andre skip, bastøyfergen er på stedet, sier øyenvitne Hedvig Idås til aftenposten.no.

— De begynner å padle ut nå i en redningsbåt, sier hun i 15.30-tiden.

Det er opprettet et pårørendegruppe ved Vestfold politidistrikt på telefon 33 34 44 00.

Bastøfergen er tømt for biler og er satt inn i søket, melder lokalavisen Gjengangeren.

— Det er tykk tåke. En ser svært lite. Tåken har kommet det siste kvarteret, sier administrerende direktør Olav Brein i ferjeselskapet til nettutgaven til Tønsbergs Blad.

I 16-tiden meldte politiet at tåken var i ferd med å letne, men det er fortsatt vanskelige forhold på stedet og redningshelikopteret er ikke i luften.

— Redningshelikopteret står på kaia, og det kan ikke fly, forteller spedisjonssjef Reidar Runå i Viking International Transport og Spedition til NTB.

Firmet har lokaler på kaia der mye av rednigsarbeidet blir organisert fra.

Vrakrester

Det er vrakrester på isen, skriver NTB.

På stedet er det nærmest kaotiske tilstander som følge av en rekke ambulanser, politi -og brannbiler som står klare, skriver Gjengangeren.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men et vitne som VG Nett har vært i kontakt med forteller at propellen traff vannflaten og gikk under isen om lag 150 meter fra land.

Scanpix