Landsstyret i Norsk Journalistlag (NJ) godkjente meklingsmannens skisse til løsning i 3-tiden natt til lørdag, tre timer på overtid. Vedtaket var enstemmig.

– De viktigste pensjonskravene og flere av økonomikravene er imøtekommet, skriver NJ på sin nettside.

NJ godt fornøyde

NJ-leder Ann-Magrit Austenå er fornøyd med resultatet.

– Dette er resultatet av streiken for to år siden. Vi er godt fornøyde med å ha fått et regime for håndtering av pensjon, sier Austenå.

Pensjonsspørsmålet var det mest omstridte i forhandlingene. NJ krevde bedre ordninger enn det som ligger i ordningen Obligatorisk tjenestepensjon.

I meklingsmannens forslag, som nå er anbefalt av begge parter, heter det at forhandlinger om tjenestepensjon skal føres lokalt og forankres i en skriftlig avtale.

– God løsning

Også MBL-leder Olav Mugaas er fornøyd med resultatet.

– Dette er en god løsning for Norsk presse, sier MBL-leder Olav Mugaas til mediebedriftene.no.

– Den økonomiske rammen for oppgjøret er ca. 3,7 prosent, inklusiv overheng på 1,2 prosent og glidning på 1,5 prosent. Vi er godt fornøyd, partene har arbeidet godt sammen, sier Mugaas.

Det ble natt til lørdag også enighet i meklingen mellom MBL og grafikerne organisert i Fellesforbundet. Også her var pensjonsspørsmålet det mest omstridte. Pensjonsløsningen er identisk for grafikerne og journalistene.