OLE MAGNUS RAPP

Mannen ventet på offeret da hun kom til skolen hvor hun fortiden hadde praksisplass. Ifølge vitner skal det ikke ha vært noen diskusjon mellom dem før skuddene falt.

Både blant venner og på jobben var det kjent at samboerskapet tok slutt i forrige uke. Politimannen har vært helt åpen overfor kollegene på at han tok det tungt, og var lei seg.

Alt som normalt

Kolleger Aftenposten har snakket med sier det hele er fullstendig uforståelig. Politimannen var på jobb torsdag kveld, og skulle på vakt i går ettermiddag. Ingenting i hans oppførsel tydet på at noe dramatisk var i vente.

— Det var ingenting i det han sa eller uttrykte som kunne indikere slike tilbøyeligheter som dette, sier politimester Truls Fyhn. Han har kjent og samarbeidet med tjenestemannen i en årrekke. 53-åringen har vært ansatt i Tromsø-politiet i over 20 år, og var i tillegg sterkt engasjert i populære sosiale arrangementer i Ishavsbyen.

  • Hos oss har det ikke ringt noen alarmklokker. Overraskelsen er formidabel.
  • Det kan dessverre bikke over for alle, også for en politimann, selv om det er ufattelig. Vi finner ikke noen fornuft i det som har skjedd, sier Fyhn.

Kritisk og ustabil

Politimannen og hans 41 år gamle eks-samboer har begge barn fra tidligere forhold, men har ingen barn sammen. Kvinnen var lærerskolestudent, og hadde praksisplass på Slettaelva skole. Også blant hennes kolleger kom drapet fullstendig overraskende.

Etter å ha drept den 41 år gamle kvinnen, skjøt politimannen seg selv i hodet. 53-åringen er nå på sykehus i Tromsø, tilstanden er ustabil og kritisk.

Politiet i Tromsø har fått tillatelse fra statsadvokaten til å etterforske saken, selv om en av deres egne ansatte er involvert.

Etterforskerne undersøker nå når pistolen ble hentet fra politihusets våpenrom, og hvorfor tjenestemannen stjal en kollegas våpen i stedet for å bruke sitt eget. Også det særskilte etterforskningsorganet for politisaker vil granske hva som skjedde.

Polititjenestemannen hadde en ansvarsfull posisjon i politihuset, og hadde tilgang på eget skytevåpen.