Da BT gikk i trykken sent mandag kveld var de fortsatt ikke kommet i mål med arbeidet som startet i titiden samme morgen.

— Drøftingene med pilotene pågår fortsatt. Det er ikke satt noen deadline på dette, og vi vet ikke når vi er ferdige, sa informasjonsdirektør Simen Revold i SAS-konsernet sent i går kveld.

Flyselskapet vil overføre pilotene til de tre nasjonale selskapene og et fjerde selskap som skal ta seg av langdistanseflygingen.

Flygerne frykter at dette setter de forskjellige delene av konsernet i en konkurransesituasjon mot hverandre, og er redd for økt press mot rettighetene de har opparbeidet seg.

Flybråket i SAS i månedsskiftet januar-februar var en følge av omstillingene og det mange mener var aksjoner fra flygerne. Revold sier han ikke frykter tilsvarende problemer igjen, på tross av at ledelsen ikke vil komme pilotene i møte.

— Vi vil gjennomføre den siste delen av omstruktureringen, og pilotene er de eneste som ikke er ansatt i selskapet hvor de arbeider. Vi ønsker selvfølgelig en felles forståelse, men det er ikke snakk om å gi og ta her, sier Revold, og legger til at arbeidsgiveren har styringsrett.

Det lyktes i går kveld ikke BT å komme i kontakt med representanter for flygerne.