Andersen har forklart både til politiet og i retten at han flere ganger skrev ned hva som hadde skjedd før, under og etter drapene. Han kastet det han skrev i papirkurven på datamaskinen, og tok det seinere frem igjen. Seinere har ingen klart å finne frem igjen dokumentet, selv etter grundige undersøkelser.

Per Christian Tollefsen, etterforsker og kriminaltekniker ved Kristiansand politidistrikt, fortalte at innholdet fra Andersens datamaskin først ble tappet over i en annen maskin med analyseprogram.

Seinere ble innholdet brakt til Oslo for nærmere undersøkelser, fordi Økokrim hadde et bedre analyseprogram enn i Kristiansand.

— Vi kopierte på nytt over til en analyseharddisk. Vi fikk med en del ord som Jan Helge Andersen skal ha skrevet på maskinen. Denne analysen ga ikke noe konkret resultat i forhold til det som Andersen hadde forklart. Også et analyseprogram fra USA ble benyttet uten resultat i Kristiansand. Dette analyseprogrammet er det beste som finnes på markedet til bruk for politiet.

Politietterforskeren understreker at manglende funn ikke er ensbetydende med at det ikke har vært noe på maskinen slik Andersen har forklart.

Spesialetterforsker Åge Østreng ved datakrimavsnittet på Økokrim forklarte om letingen etter filer som er slettet på datamaskinen til Andersen.

Undersøkelsen kunne ikke tilbakeføre det tekstdokument som Andersen har oppgitt at han skrev etter drapene i Baneheia. Østreng fortalte at hvis noe er overskrevet kan det ikke fremkalles igjen på en datamaskin.

— Derfor kan det ikke utelukkes at noe har vært på maskinen.