• Fly og bagasje er nå undersøkt, og intet er funnet. Flyplassen er åpnet for trafikk igjen, sier politibetjent Arne Hågensen ved Tromsø politidistrikt.

Det var ingen bombe i SAS-flyet som måtte gjøre vendereis til Tromsø.

Etterforskningen fortsetter mot innringeren av bombetrusselen.

Bergenser ombord

«Det vil bli terror mot SK 381 på vei mot Oslo». Det var beskjeden som ble ringt inn til SAS' bookingkontor i Oslo like før SK 381 skulle ta av klokken 08.50 i går.

Før alarmen gikk, var bergenseren Knut Aarbakke og hans medpassasjerer allerede i luften. Etter en nervepirrende halvtime, landet flyet med 133 passasjerer om bord uten dramatikk i Tromsø.

Reagerer på sikkerheten

Fredag ettermiddag og kveld ble flyet undersøkt av eksperter og bombehunder fra Forsvaret. Passasjerenes eiendeler ble undersøkt først, så ble flyet gjennomsøkt. Klokken 18.45 fredag kveld ble letingen etter bomben avblåst.

Deler av flyplassen ble avstengt, og bombetrusselen førte til store forsinkelser i trafikken til og fra Tromsø.

— Du får terroren litt nærmere inn på kroppen når slike ting skjer. Minuttene fra alarmen gikk til vi landet var svært lange, sier 42-åringen til Bergens Tidende.

Reagerer på sikkerheten

Sikkerheten er skjerpet betydelig ved landets flyplasser de siste dagene. Likevel spaserte Aarbakke rett gjennom sikkerhetskontrollen og om bord i SAS-flyet.

— Det holder ikke. Jeg har snakket med flere av medpassasjerene mine, som også har reagert på sikkerheten, forteller han.

Aarbakke ble sittende i Tromsø hele ettermiddagen. Da BT snakket med ham, så 42-åringen på forretningsreise frem til å komme hjem. Flyturen hjem var han derimot ikke begeistret for.

— Jeg gleder meg ikke akkurat til en ny luftferd, men det går nok bra. Det finnes jo ingen alternativer reiseruter fra Tromsø til Bergen.

TRUET: Denne SAS MD-80 maskinen måtte returnere til Tromsø etter at det ble ringt inn en bombetrussel.