— Det er ikke lett å si, var det samstemte svar fra statsminister Jens Stoltenberg, Høyre-leder Jan Petersen og sentrumsalternativets statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik .

Målingen de kommenterte viser at Ap, SV og Sp vil få 82 representanter på Stortinget etter valget, mens Høyre, Frp og KrF vil få 81. Kystpartiet vil få to representanter, og dermed komme i vippeposisjon.

Men Kystpartiets leder Steinar Bastesen holdt kortene tett om hvilket av alternativene han og Kystpartiet vil støtte. I NRK tidligere på kvelden, gjorde han det imidlertid krystallklart at han vil selge seg dyrt.

Slutt på kaklingen

Bastesen gjorde det ellers til et hovedpoeng at valgkampen etter hans mening ikke har vært preget av politikk, men av kakling.

Han sa seg villig til å gi velgerne som ennå ikke har bestemt seg hvor hvilket parti de vil stemme på (nærmere én million) politisk asyl i Kystpartiet.

— Kystpartiet kan kanskje greie å få inn åtte-ni representanter på Stortinget. Da kan jeg love en ting: Landet vil få en stabil regjering, sa Bastesen.

"Mest uavklart"

— Det mest uavklarte regjeringsalternativet, er alternativet Høyre-leder Jan Petersen reklamerer for, hevdet statsminister Jens Stoltenberg.

Han begrunnet påstanden med at Petersen går til valg på et alternativ som Høyres utpekte samarbeidspartnere ikke ivrer for.

— Jeg kan vanskelig se for meg at KrF og Høyre kan havne i samme regjering. med de sakene KrFs statsministerkandidat Kjell Magne Bondevik har tatt til orde for, vil jeg bli overrasket dersom det skjer, sa Sp-leder Odd Roger Enoksen.

På spørsmål om det er mulig å bygge bro mellom KrF og Høyre, svarte Kjell Magne Bondevik at den politiske forskjellen mellom de to partiene synes stor. Men samtidig presiserte han at det ikke vil være klokt av politikere å låse alle utganger i en situasjon hvor den parlamentariske situasjon kan bli svært vanskelig.

Slå tilbake

SV-leder Kristin Halvorsen håpet framgangen for hennes parti den siste tiden vil gjøre det mulig å slå tilbake "Høyre-bølgen".

— Det vil være håpløst om vi får fire nye år med mindretallsregjering som har gitt oss en politikk om våren og en ganske annen om høsten, sa hun.

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen mente det norske folk bare kan glemme muligheten for lavere el-avgifter og bensinavgifter dersom SVs får en innflytelse som de siste meningsmålingene tyder på.

DEBATT: Partilederdebatt i Holmgang i TV2 tirsdag kveld. Fra venstre: Carl I. Hagen (Frp), Roger Enoksen (Sp), og Kristin Halvorsen (SV).
Foto: Knut Falch / SCANPIX