Befaringen foretok statsministeren sammen med justisminister Knut Storberget (Ap).

— Det gjør et sterkt inntrykk å se omfattende skader, men det er også imponerende å se hva som gjøres for å bøte på skadene, sier Stoltenberg.

Besøket startet på Koppang i Østerdalen. Der fikk de to se arbeidet med å få på plass ei midlertidig bru ved Trønnes. Jens Stoltenberg trakk fram dette arbeidet som noe av det han ble imponert av.

- Dramatisk

Helikopteret med regjeringsrepresentantene landet også på Kvam i Gudbrandsdalen, der vannets herjinger er tydelige.

— Det var dramatisk opplevelse å se hvordan de enorme naturkreftene har herjet med livsviktig infrastruktur og folks hjem. Nå må vi først gjøre det vi kan i den akutte fasen, og deretter kommer det krevende opprydningsarbeidet, sier justisminister Storberget.

Besøket avsluttes på Lillehammer, hvor de skal orienteres om situasjonen av politimesteren, fylkesmann Anne Kathrine Fossum i Hedmark og assisterende fylkesmann Sigurd Tremoen i Oppland.

Flere hundre personer er fortsatt evakuert som følge av storflommen, men ingen liv er gått tapt, og ingen er blitt alvorlig skadd.

- Skal ikke stå på penger

Justisminister Storberget og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) planla å reise på befaring lørdag, men denne turen måtte avlyses på grunn av dårlig vær i området.

Opprydningsarbeidet etter storflommen i Sør-Norge er bare så vidt kommet i gang, men samferdselsministeren garanterer at det er nok penger til arbeidet.

— Her skal alt gjøres som kan gjøres, for å utbedre disse veiene. Vi skal stille opp, og det skal ikke stå på penger. Det skal heller ikke gå ut over andre prosjekter, sier Kleppa til NRK.