Barna skal ha blitt slått med stokker eller kjepper.

– Barna skal ha blitt slått over fingrene eller ryggen, forteller politioverbetjent Nina Bjørlo i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Ifølge politiet skal avstraffingen skje om barna kommer for sent, om de leser koranteksten feil eller om de er urolige. Voldsovergrepene mot koranskolebarna, som er mellom seks og tolv år gamle, skal ha pågått i mange år.

– Helt fra 2002 har vi fått opplysninger om at barn skal ha blitt utsatt for vold, sier Bjørlo, som leder etterforskningen av saken.

Opplysningene har kommet inn til politiet som anonyme tips og som bekymringsmeldinger fra skoler.

– Redde – Barna har fortalt på skolen at de er redde for å gå på koranskolene, «fordi der blir de slått». Vi har hørt om dette fra ulike barn over flere år. Målet vårt er ikke å stenge moskeene, men å få stoppet volden og ta barna på alvor, sier Bjørlo.

Av frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt ikke å avhøre verken barn eller foreldre under etterforskningen av saken.

Politiet har gjentatte forsøkt å få slutt på den påståtte volden via samtaler.

– Den siste samtalen var i februar 2007. To representanter fra to moskeer var innkalt. Vi ga dem tilbud om et opplegg med Alternativ til vold, men det ble aldri fulgt opp. I vår fikk vi opplysninger om at fortsatt brukes vold mot barna i koranskolene, sier Bjørlo.

Ransaket moské Dermed startet politiet etterforskning av saken. En moské ble ransaket.

– Vi fant ingen gjenstander som skal ha blitt brukt til å slå med, men vi pågrep imamen og siktet ham. Han nekter straffskyld og avviser å ha brukt vold mot barna, sier Bjørlo.

Hun erkjenner at det kan bli vanskelig å bevise volden.

– Men vi håper at etterforskningen kan være med på å stoppe volden. At synliggjøringen av problemet kan få satt en stopper for dette, sier etterforskningslederen. (©NTB)