Dikke Eger fyller 62 år i november. Hun arbeider 50 prosent på bookingen i SAS Braathen. Jobben må hun stå i ut måneden, men så er det avtalefestet pensjon (AFP) .

Da slipper Dikke skift og turnusordninger og kan være med venninnene på bridgeaftener og golfrunder — som sist mandag på Bogstad i Oslo.

— Jeg har en viss forståelse for at noen tar til orde for å stramme inn på AFP-ordningen, og at den er kostbar for samfunnet når bedrifter bruker ordningen for å bli kvitt eldre arbeidstakere. Men samtidig er jeg veldig glad for og fornøyd med at det er en frivillig ordning som eldre arbeidstakere selv kan velge å benytte seg av, sier Dikke Eger.

Hun er verken syk eller spesielt utslitt, bare lei av å jobbe og elsker å dyrke hobbyer i fritiden - som golf.

Dikke Eger melder seg dermed inn i klubben av aktive, oppegående personer i yrkesaktiv alder og som velger trygd og pensjon fremover fem år til i arbeidslivet. Det er den gruppen økonomiprofessor Rolf Jens Brunstad mener får en ekstra russetid i andre enden av livsløpet.

Dikke Eger er ikke alene. Et medlemskap i Bogstad golfklubb er ettertraktet. Da vi besøkte banen var det både alminnelige pensjonister, yngre menn på businessgolf og venninnegjenger av godt voksne fruer som vandret rundt mellom de 18 hullene.

— Vi har rundt 2.400 medlemmer. Blant dem finner du alt fra folk som har solgt businessen sin og som ikke trenge å jobbe, til svært mange over 80 år. Vi har 439 medlemmer som er mellom 60 og 67 år gamle - altså i AFP-alder, sier daglig leder Niels Vik.

Dikke og hennes tre venninner vil gjerne bli kvitt innpåslitne journalister etter at vi har klart å forstyrre utslaget til 1. hull. Men de tar det ikke tungt:

— Skriv nå også at vi er aktive og at golfen forhindrer at vi blir brukere av sykehjem, sier Dikke og småløper av gårde.

<b>FØRTIDSPENSJONERES: </b>Dikke Eger (61) tar imot avtalefestet pensjon fra 1. desember. Hun er hverken syk eller utslitt, men vil bruke tiden på yndlingshobbyer som golf og bridge.<br/>FOTO: HÅVARD BJELLAND