Den velstående indiske hotelleieren dro på reinsdyrjakt i Skjåk med tillatelse til å skyte en reinsbukk. Men inderen skal ha skutt fire bukker med ett skudd, noe som innebærer at han trolig skjøt rett inn i flokken av dyr. Saken ble anmeldt av vitner. Skjåk lensmannskontor har nå etterforsket saken, og valgt å henlegge den, skriver Aftenposten.

Politiadvokat Eystein Husby i Gudbrandsdal politidistrikt begrunner henleggelsen med at inderen ikke ble avhørt før han forlot Norge etter jakten. Dermed kan ikke politiet gå i retten med saken heller, forklarer han.

Husby mener det er høyst tvilsomt om de i det hele tatt er i stand til å få tak i mannen.

– Monaco var oppgitt som adresse. Vi har fått opplyst at han ikke bor der lenger, sier politiadvokaten.

I fjor høst sa lensmann Åge Willy Rønningen i Skjåk at han ikke har sett verre tilfeller. Rønningen vil ikke kommentere at saken nå er blitt henlagt.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger— og Fiskerforbund mener henleggelsen er prinsipielt forkastelig.

– Det er jo en underlig rettspraksis at du slipper unna bare du er rik nok og bor langt nok vekk. Skal folk komme hit på jakt, må de følge norske regler. Flere tar til orde for å selge jaktturer til utlendinger. Hvis dette blir gjeldende rettspraksis, står man overfor en utfordring, sier Farstad.