• Produsentene har begynt å profilere miljøvennige klær, men det er sjelden kundene spør etter det, sier Brede Birkeland, daglig leder i Platou Sport AS.

Tursekker, fleeceklær, liggeunderlag og vesker kan produseres av resirkulert plast. Ifølge Birkeland har flere produsenter fokusert på dette de siste årene.

Tror på endring

— Når vi reiser rundt på messer ser vi mer og mer av dette. Klesprodusenter har gjerne egne miljøvennlige serier med stort innhold av resirkulert materiale, eller bomull som er laget uten bruk av miljøgifter.

Han tror dette vil bli viktigere for kundene i fremtiden.

— USA ligger ett skritt foran oss her, men jeg tror vi vil komme etter. Står det mellom to sekker er det pris og detaljer som avgjør for de fleste, men er de like kjøper folk gjerne den som er miljøvennlig, sier Birkeland.

Resirkulerer klær

I noen land kan kunder levere inn brukte klær i sportsbutikkene for resirkulering. Klærne blir hentet av klesprodusenter, malt opp til små biter og blir til råstoff for nye klær.

— Vi har ikke fått i gang noe slikt her ennå, men det kommer. Om det blir i år eller neste år er ikke godt å si, sier Birkeland.

Rune Stølås