— Ikke faen om jeg skal være med på noe ran, skal den yngste av Thendrup-brødrene ha svart da han fikk tilbudet fra en person han ikke vil oppgi navnet på.

Eldstebroren Johnny er ferdig med sin forklaring, og nå er det Thomas Thendrup (34) som svarer for sin tilknytning til David Toska.

— Jeg var ganske stolt av meg selv, for jeg har jo sittet inne for ran tidligere. Da jeg slapp ut sa jeg til meg selv at jeg ikke skulle være med på noe sånt igjen. Jeg var stolt over at jeg sa nei, forklarte Thendrup.

Påtalemakten knytter ham til Nokas-ranet gjennom DNA på innsiden av en hanske funnet sammen med annet ransutstyr i Drammensfjorden.

Storebroren Johnny, som har innrømmet å ha deltatt i ranet, har hele tiden nektet for at Thomas var med. Han har forklart at Thomas kan ha brukt hansken under byggearbeider i huset i Oslo.

— Jeg drev byggearbeid i kjelleren, og Thomas hjalp meg. Han kan ha brukt hansken der, har Johnny Thendrup forklart.

Deretter skal Johnny ha tatt med seg hansken til Stavanger og brukt den ransmorgenen. Forsvarerne vil trolig hevde at dette forklarer hvordan DNA-materiale fra Thomas ble funnet på innsiden av ranshansken.