Da ansatte gikk sin vanlige sjekkrunde i sengeavdelingen på Ikea like før åpning kl. 10, fant de det som trolig var brun avføring i og rundt flere senger.

— Det så ikke fint ut for å si det sånn. Noen hadde tømt noe brune greier i sengene, men det ble fjernet med en gang, sier butikksjef Hans Inge Skadberg ved Ikea Forus.

Etter det Aftenbladet kjenner til, var det avføring som ble funnet i sengene.

- Voldsom fart

— Jeg vet ikke hva det var for noe fordi jeg var det ikke selv, men noen kan umulig har klart å gjøre fra seg i sengene på et sted ved gangstrøket der det hele tiden passerer mange hundre kunder. Noen må ha hatt det med seg i en bøtte eller lignende. Jeg har ikke oppfattet at det luktet vondt, sier Skadberg.

Han mener at sølet rundt sengene tyder på at vedkommende hadde kastet den brune massen under dynene i en voldsom fart.

— Vi vet ikke hvem som har gjort dette. Det må enten være garpestreker eller så er det en forstyrret person som har gjort det. Dette er en spesiell sak, men ikke en viktig sak i den store sammenhengen, mener Skadberg.

Kunne skrevet bok

Ifølge Skadberg, har ikke Ikea vært utsatt for lignende ødeleggelser før.

Men han legger ikke skjul på at det ofte skjer andre uventende situasjoner. Heldigvis av en litt festligere art.

— Vi kunne sikkert skrevet bok om alt som skjer her på Ikea. Forrige uke var det en mann som sovnet i sengene her fordi det var så lang kø i kjøkkenavdelingen. Vi ga alle kundene som måtte vente gratis middag, og det da ble denne mannen tydeligvis litt for trøtt da han la seg nedpå for å slappe av etter middagen, forteller en lattermild Skadberg.