En 18 år gammel mann og hans mor på 44 år er begge varetektsfengslet i fire uker, mens en 32 år gammel mann er varetektsfengslet i to uker.

Både 18-åringen og 44-åringen må tilbringe den første uka i isolasjon, og er ilagt brev— og besøksforbud i de to første ukene i fengslingsperioden. 32-åringen fikk to uker med brev- og besøkskontroll.

Knivstikk

Den 44 år gamle kvinnen er siktet for å ha knivstukket en mann og for å ha brukt både hammer og balltre mot vedkommende i Lodalen sist lørdag. Hun er også siktet for å ha slått og sparket en annen kvinne ved en tidligere anledning.

Kvinnen selv hevder at alt har skjedd i selvforsvar.

Også 18-åringen er siktet for knivstikkingen i Lodalen lørdag. I alt tre personer ble sendt til sykehus etter episoden. 18-åringen har flere forhold på rullebladet. Han er straffedømt to ganger tidligere, men på grunn av hans unge alder ble han idømt samfunnsstraff begge gangene. I tillegg er han tiltalt for flere andre volds- og vinningsforbrytelser.

To personer er fortsatt etterlyst etter sigøyneroppgjøret lørdag. I tillegg til knivepisoden i Lodalen, ble det løsnet skudd på Bjølsen, men der ble ingen skadd.

– For ung til isolasjon

Mannens forsvarer Randulf Riderbo synes det er ille at en så ung mann blir ilagt isolasjon. Han sier at han tviler på om det hadde blitt rettens utfall dersom siktede hadde vært etnisk nordmann.

Politiadvokat Per Håkon Sand sier at han er fornøyd med at retten tok politiets begjæring til følge. Han mener faren for bevisforspillelse er stor i denne saken.

En 32 år gammel mann ble varetektsfengslet for å ha skutt mot en leilighet på Bjølsen senere samme dag som slagsmålet i Lodalen. Mannen nekter for å ha skutt med skarpt og sier han ikke har med episoden å gjøre.

– Trusler

Den siktede 44 år gamle kvinnen hevder at det ble fremsatt drapstrusler mot henne inne i rettssalen. Truslene skal ha blitt fremsatt på romani fra tilhørere som tilhører den andre parten i konflikten.

Tilhørerne forlot rettslokalet frivillig da kvinnen ikke ville komme inn i salen mens de var der. De tilbakeviser imidlertid at de har fremsatt noen trusler.

Scanpix