Mannen er brakt til Ullevål sykehus med skuddskader flere steder på kroppen. Han skal være lagt i kunstig koma, ifølge vaktleder Kjell Aasheim ved Krimvakta i Oslo politidistrikt.

– Mannen er 32 år og av utenlandsk opprinnelse, trolig norsk statsborger. Det er foreløpig for tidlig å si noe om en eventuell tilknytning til Toska, sier Aasheim til NTB.

Den hvite Mercedesen mannen kjørte før skuddene falt, er registrert på 32-åringen som er dømt for heleri av over 4 millioner kroner etter NOKAS-ranet samt for innførsel av 10 kilo hasj. Han er også utpekt som mannen som var med på å overlevere Munch-maleriene til politiet. Han skal være godt kjent av politiet i forbindelse med gjengkriminalitet.

For et par måneder siden var mannen indirekte involvert i en annen skyteepisode i Oslo. Da ble flere skudd avfyrt mot naboleiligheten hans, som sto tom, muligens for å skremme ham.

Nabo hørte skudd

Politiet fikk melding om skyteepisoden søndag like før klokka 20. Hendelsen skjedde i Odalsgata på Jordal i Oslo, en liten blindvei på oversiden av Jordal stadion.

En nabo som skulle gå kveldstur med hunden sin, hørte fem-seks smell, men han reagerte ikke med en gang fordi det ofte er støy i forbindelse med kamper på Jordal Amfi. Da store politistyrker dukket opp, skjønte han imidlertid at det var alvor.

– Parkeringsplassen, som ofte ligger i mørke, pleier å bli brukt som møtested for ulike grupperinger, forklarer mannen til NTB.

Store styrker lette søndag kveld i området, blant annet etter en grå varebil.

Hvit bil

Politiet har sperret av en bygning og undersøker den hvite Mercedesen.

– Vi vet ikke helt hva som er skjedd, men det ser ut til at skuddene er avfyrt mot en person inni bilen eller like på utsiden av bilen, sier vaktleder Kjell Aasheim ved Krimvakta til NTB.

Personen var truffet av flere skudd, men skal ikke være livstruende skadd. Det er ukjent hvem som har avfyrt skuddene. Store politistyrker leter nå i området.

Øyenvitner TV 2 har snakket med, sier at det ble avfyrt mellom fem og ti skudd mot en person som parkerte bilen. Et vitne forteller at en mann med grå kjeledress skal ha dukket opp da bilen kom. Vitnene mener det så ut som om gjerningspersonen ventet på offeret.