Politiet fikk melding om mye skrik og skrål fra en leilighet i østre bydel av Haugesund like etter midnatt.

Da politipatruljen kom til stedet, var flere så sterkt ruset at ambulanse måtte tilkalles.

— To av dem så ruset at det ikke ble oppnådd kontakt med dem, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen ved Haugalans og Sunnhordland politidistrikt.

Fire til sykehus

Totalt fire ungdommer, tre unge menn og en jente i alderen 19-21 år, ble innbrakt til sykehuset i Haugsund for videre behandling.

Ved 6-tiden i dag tidlig var to av dem fremdeles bevisstløs, skriver Dagbladet.no.

Ifølge operasjonslederen er det mistanke om at ungdommene har inntatt ulike narkotiske stoff og det ble blant annet funnet en flytende væske som kan være GHB.

— Vi har sikret nødvendige prøver av de mistenke og beslaglagt stoff vil bli gjenstand for nærmere analyser og undersøkelser, sier Sørensen.

De involverte vil bli anmeldt etter nattens fest.

Advarer ungdom

Politi og helsevesen advarer ungdom i Haugesund mot livsfarlig flytende og hjemmelagd partydop som er omløp i byen — trolig GHB (gammahydrolsybutyrat) eller et beslektet stoff, skriver Dagbladet.no .

— Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende for to av pasientene som kom hit. Vi har mistanke om at det er en eller annen GHB-blanding de har ført i seg. Vi må på det sterkeste advare mot slike flytende rusmidler av ukjent blanding. Det er livsfarlig, sier medisinsk ansvarlig Torleiv Kvalvik ved den medisinske avdelingen på sykehuset til Dagbladet ved 06-tiden.

En av ungdommene skal nå være skrevet ut, mens tre fremdeles er til intensivbehandling.

38 overdoser i Bergen

Også her i Bergen har det vært en kraftig økning i overdoser. Bare i januar var det 38 overdoser.

Tre ungdommer har dødd etter bruk av de hjemmelagde partydopene GHB eller GBL. Senest 9. februar døde en 25-åring etter å ha inntatt partydopet på en fest på Askøy.

25-åringens mor Irmelin Wallem sto frem i Bergens Tidende for å advare andre ungdommer mot å innta det livsfarlige dopet.

— Det er et kjemisk sjansespill, advarer lege Olav Lutro ved medisinsk avdeling på Haukeland universitetssykehus overfor Dagbladet Fredag.