BIRGER MORKEN

Familien betrakter restene av campingvognen etter at brannvesenet i Ål har slukket brannen. Bare skallet står igjen etter vognen, som ble brukt på en helgetur rundt i Hallingdal.

— Dette var en skrekkopplevelse, men gudskjelov var vi ute. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om dette hadde vært om natten, sier Randi Olsen.

Den erfarne campingfamilien har hatt campingvogn i mange år, men noe liknende har de aldri opplevd. Familien bruker campingvognen fra mai til september. Steinar Olsen, kona og sønnen satt med frokosten på en benk rett utenfor campingvognen da familiefaren så røyken ved 11-00-tiden fredag formiddag.

— Plutselig oppdaget jeg røyk fra taket. Jeg løp bort og fikk åpnet døren, men der var så tett av røyk at det bare var å lukke den. Sønnen og jeg løp opp i resepsjonen og meldte fra, og Bernt tok med seg et brannslokkingsapparat. I resepsjonen ble det ringt etter brannvesenet, og mannskapene var her etter ti minutter. Da var vogna overtent. Brannapparatet fungerte ikke, for det var tomt. Heldigvis fikk jeg unna propanapparatet og bilen.

Fortelt, stereo, tv, klær og sko var blant de mange tingene som gikk med i brannen.

— Dette er gjenstander som kan erstattes, og vi har full forsikring, sier ekteparet.

Politiførstebetjent Ove Moen ved Ål lensmannskontor vet ikke noe om årsaken til brannen, men kan bekrefte at det sto på en kaffetrakter, en lader og et fjernsynsapparat i hvilemodus inne i campingvognen.

SKREMMENDE: Steinar Olsen, kona Randi og sønnen Bernt(14) nøt frokosten ute på campingplassen i Ål folkepark da campingvognen ved siden av plutselig sto i full fyr. <br/>Foto: BIRGER MORKEN