Informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen ved Slottet kan ikke si noe om hvilke konsekvenser kronprinsessens sykdom får for den planlagte turen for kronprinsparet til Mosambik.

— Det jeg kan si i øyeblikket er at det er lite trolig at kronprinsessen kommer til å reise. Men først mandag vil det være klart om kronprinsen reiser alene til Mosambik eller om turen utsettes eller avlyses for begges vedkommende, sier Gjeruldsen til NTB.

Kronprinsesse Mette-Marit ble fredag kveld innlagt på Rikshospitalet med lungebetennelse. Hun har den siste uken hatt influensa og har fått lungebetennelse som sannsynligvis er en komplikasjon til en virussykdom.

Ifølge spesialist i infeksjonssykdommer Dag Berild ved Aker sykehus tar det mellom sju og ti dager å behandle lungebetennelse med antibiotika. For en ellers frisk person er det gjerne påkrevd med 10 ý 14 dagers sykmelding i forbindelse med sykdommen.

Kronprinsparet er invitert til Mosambik for å se nærmere på utviklingsprosjekter de har støttet gjennom sitt humanitære fond. Det er Norad som har invitert paret, og besøket skulle etter planen ha vart fram til mandag 4. mars med avreise fra Oslo onsdag 27. februar.

(NTB)

SLÅTT UT: Etter en uke i Salt Lake City, ble Mette-Marit slått ut av lungebetennelse da hun kom hjem.
FOTO: AP/SCANPIX