Mørklagt blir også Atomium i Brüssel, Høyanger skole, Den norske Opera i Bjørvika, Flora ungdomsskole, Stockholm slott, Hardanger folkehøyskole og tusenvis på tusenvis av bygninger, severdigheter og industribedrifter verden over.

Mørkleggingen på disse stedene er en del av verdens største klimakampanje.

Det er WWF, Verdens villmarksfond, som står bak denne verdensomspennende markeringen. Tiltaket kalles Earth Hour (jordens time). Lørdag 28. mars slukkes lyset hos alle deltakerne mellom 20,30 og 21,30.

Symboleffekt – Bergen kommune er med som pilotby i Earth Hour 2009. Lokalt samarbeider vi med BKK. Vi slukker lysene i Rådhuset og andre kommunale bygg og parklysene i sentrum, opplyser klimasjef i Bergen kommune, Eva Britt Isager, til bt.no.

Selv om én time med slukte lys har en begrenset effekt på utviklingen av klimaet, legger WWF vekt på symboleffekten denne kampanjen vil ha.

Øke bevisstheten – Gjennom Earth Hour viser vi våre politiske ledere verden over at vi ønsker en ansvarlig klimapolitikk, sier lederen for energi— og klimaprogrammet i WWF-Norge, Arild Skedsmo. Det gjelder å øke bevisstheten omkring klimaproblemene frem mot FNs store klimakonferanse i København som holdes mot slutten av året.

Den første Earth Hour ble holdt i 2007, og initiativet stammer fra Australia. Et enormt antall deltakere fra alle kanter av verden har bekjentgjort at de slukker lyset én time.

Hva synes du om aksjonen? Si din mening her.

Odd Mehus
JOHN LINDEBOTTEN