Politiet jobber fortsatt med å finne ut om det var folk i ei hytte som har brent ned til grunnen ved Rauland i Telemark natt til mandag.

Politiet fikk grytidlig mandag morgen bekreftet fra naboer at det har vært folk på hytten i løpet av pinsehelgen. Det står også en bil parkert ved hytten.

– Det gir grunn til å tro at noen kan ha vært i hytten. Vi vet hvem eieren er, men vi har ikke greid å komme i kontakt med ham. Vi vet heller ikke om han kan ha hatt noen med seg på hytten, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Både brannmannskaper og politi jobbet på åstedet ved 8-tiden mandag morgen. Noen minutter over klokken 4 kom det melding om at hytten sto i full fyr. Fire timer senere var det fortsatt vanskelig å ta seg inn for å finne ut om noen kan ha omkommet i brannen.

– Branntomten er fortsatt svært varm, og det trengs maskiner for å komme til i den laftede tømmerhytten, der flere stokker har falt ned, sier Aaltvedt.

Hytten ligger på Listaul, halvannen kilometer fra Rauland høyfjellshotell i Vinje kommune. Brannen ble meldt av en hyttenabo litt etter klokken 4 natt til mandag.

– Vi forbereder oss nå på å undersøke brannstedet og gjør samtidig andre undersøkelser for å finne ut om noen var inne da brannen startet, sier Aaltvedt.