Oslo (NTB): Fem av 26-åringens brødre sitter fra før varetektsfengslet etter politiets gjengaksjon i forrige uke, som har fått navnet Operasjon Nemesis.

Ifølge Aftenposten.no tror ikke politiet at 26-åringen har noen tett tilknytning til B-gjengen. Han er likevel siktet for hvitvasking av et omfattende pengebeløp.

Politiadvokat Olav Hovstad vil ikke kommentere hvorvidt den 26 år gamle broren nå sitter i politiets varetekt. Mannens forsvarer Anita Hessen vil heller ikke kommentere opplysningene, men sier til Aftenposten.no at hun har kontakt med sin klient.

Fredag ble det også kjent at Oslo politidistrikt slipper løs tre av de fire kvinnene som ble pågrepet i Operasjon Nemesis 9. mai.

To av kvinnene har mindreårige barn, noe som har vært et moment i løslatelsesvurderingen. Den fjerde kvinnen som ble pågrepet blir inntil videre sittende i varetekt.’

Operasjon Nemesis ble innledet 9. mai da politi fra Oslo politidistrikt, Økokrim og Kripos aksjonerte mot den kriminelle B-gjengen og deres hjelpere.

Minst 17 personer ble pågrepet, samtidig som føderalt politi i Brasil slo til mot enkeltpersoner og selskaper eiet og drevet av nordmenn i Natal. Verdier for flere hundre millioner kroner ble beslaglagt av politiet i Norge og Brasil. I Brasil gjaldt det eiendom og ferieleiligheter for opp mot 300 millioner kroner.