— Jeg kunne ikke fått en flottere brud, sier Pål Hagen. Han var litt skeptisk til å legge vielsesseremonien til Møllebukta ved Hafrsfjord, men da Tine kom ridende mot ham, med hvit kjole og langt slør, var all skepsis borte.

— Det var mye bedre enn jeg hadde forestilt meg, smiler han fornøyd.

I morgen har de vært gift i en måned, og på salongbordet ligger prøvebilder fra fotografen.

Red til «Sverd i fjell»

Etter at papirarbeidet var unnagjort på tinghuset, møtte rundt 80 familiemedlemmer og venner til stor seremoni i Møllebukta, ved monumentet «Sverd i fjell».

— Ridning er en lidenskap for meg, og jeg ville ri til vielsen. Derfor måtte seremonien være ute. Møllebukta var et naturlig valg siden jeg vokste opp i nærheten, forklarer bruden.

Tine og Pål Hagen fikk øynene opp for alternative seremonier da de var i bisettelsen til Påls bestefar.

— Det var Human-Etisk Forbund som hadde seremonien. En fin seremoni, syntes vi begge. Og da Christiane ble født, valgte vi navnefest i stedet for dåp, sier Tine. Datteren er to og et halvt år, og går i brudepikekjolen så ofte hun kan.

— Vi ville gifte oss fordi vi er glad i hverandre, og det har ikke så mye med Kirken å gjøre, sier Tine. Pål medgir at han ville gått for kirkebryllup hvis tinghuset var eneste alternativ.

Roser til mor og far

Brit Nustad fra Human-Etisk Forbund sto for den 20 minutter lange seremonien.

— Hun holdt en fin tale om vår kjærlighet og leste to dikt. Inn i seremonien la vi også en takk til foreldrene våre, der vi ga dem hver vår rose. Ringene satte vi på til slutt, det var Christiane som bar dem. Jeg spurte Pål om han ville ha ringen som et symbol på vårt ekteskap, og han spurte meg om jeg ville ha ringen som et symbol på vår kjærlighet. Skikkelig fint, sier Tine.

— Pål kom og møtte meg da jeg kom ridende, og hjalp meg av hesteryggen. Gjestene klappet for oss. Det var fint. Det kunne de ikke gjort i kirken, sier hun.

HØYTIDELIG: Bildene fra vielsen og festen understreker at Tine og Pål Hagen fikk den høytidsstemningen de ønsket seg, selv om de ikke giftet seg i kirken.<br/> FOTO: JAN INGE HAGA, STAVANGER AFTENBLAD