— Jeg kan bekrefte at det tidligere i dag ble mottatt et brev som viste seg å inneholde et hvitt pulver. Det er rutinemessig overlatt til politiet, sier Finn Oluf Nyquist, seniorrådgiver i departementets kommunikasjonsavdeling, til NTB.

Brevet skal ha vært i departementets lokaler siden klokka 10 fredag morgen, og ingen av dem som har vært i kontakt med det, skal så langt ha kjent tegn til ubehag.

Bombegruppen

Fredag ettermiddag var mannskaper fra politiets bombegruppe i ferd med å undersøke brevet inne i departementsbygget, og helsepersonell var også på plass, opplyser politiets innsatsleder, Kjell Jan Kverme, til NTB.

— Selv om pulveret skulle vise seg å være ufarlig, vil funnet bli sendt til Folkehelseinstituttet for analyser, forteller innsatslederen.

Politiet kunne fredag ettermiddag ikke opplyse hva som var skrevet i brevet som inneholdt pulver, eller hvem som er avsender.

Mannskaper fra brannvesenet var også på plass.

15 personer inne

De om lag 15 personene som oppholdt seg på avdelingen der brevet ble funnet, må bli værende i bygget inntil videre, opplyser seniorrådgiver Nyquist, som ikke beskriver situasjonen som dramatisk. De ansatte oppholder seg ikke lenger på avdelingen der funnet ble gjort.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) følger kongeparet på reise i Kroatia og var derfor ikke til stede i departementet fredag.