Kari Westengen, NTB

I utringet langermet og enkel hvit silkekjole med slør og et viftediadem smilte den lykkelige bruden til folkemengden fra kong Olavs gamle Cadillac der hun satt sammen med sin forlover Linda Tånevik.

Den lange brudebuketten i duse rosatoner ble båret som en muffe fra brudens håndledd.

Jubel for bruden Det var sparsomt med jubel da bilen med bruden passerte nedover byens paradegate som var pyntet i fargene rødt, hvitt og blått. Men det var en del spontane hurrarop da bruden passerte. Det var god plass på fortauene langs ruten. Færre enn ventet hadde møtt fram for å hylle brudeparet. Det store folkehavet var ikke å se. De fremmøtte var unge mennesker. Det var en del grupper av unge jenter som sto for jubelen da bilen med bruden passerte. Mange av dem ga også uttrykk for spesiell begeistring over de to svenske prinsessene Victoria og Madeleine.

Utenfor Grand Hotel åpnet litt eldre vennegjenger av jenter champagne-flaskene da bruden passerte. Utenfor Tinghuset i parallellgata var det kø av brudepar som ga sitt ja til sin livsledsager på samme dag som Mette-Marit og kronprinsen.

Brudgommen Hennes tilkommende, kronprins Haakon i Hærens gallauniform, kjørte til Domkirken sammen med sin forlover, danske kronprins Frederik. Brudens sønn og brudesvenn Marius var stilig i sitt nye antrekk, kjole og hvitt, da han fulgte sin mor og kronprinsen opp kirkegulvet sammen med fem brudepiker. Brudepikene hadde kjoler av samme stoff som brudekjolen.

Dronning Sonja hadde på seg smaragdgrønn gallakjole i helsilkemoireé med storkors av St. Olav over brystet. Til antrekket hadde dronningen valgt det såkalte Josephine-diademet.

Prinsesse Märtha Louise hadde valgt et blekrosa korsett i silkeduchesse med nougatfarget skjørt i samme stoff og jakke til.

Anstrengende Hundrevis av soldater dannet espaljer nedover langs byens paradegate. Noen av dem hadde like før sneket seg til å putte biter av banan i munnen for å få noe næring under den lange ventetiden.

Ved Karl Johan mediterte tre medlemmer av den kinesiske Falun Gong-bevegelsen.

I utringet langermet og enkel hvit silkekjole med slør og et viftediadem smilte den lykkelige bruden til folkemengden.
Foto: Scanpix