Den 24 år gamle kvinnen studerte statsvitenskap, og hadde sommerjobb i resepsjonen i høyblokken, omtrent syv meter fra der Anders Behring Breivik plasserte bombebilen.

24-åringen overlevde og ble kalt «mirakeljenten» av sine kolleger.

— Hun fortjener betegnelsen mirakeljenten. Det er nesten umulig å overleve en slik eksplosjon på så kort avstand. Men det gjorde hun altså, sa kvinnens far, som også vitnet i retten.

Faren fortalte at det var en vaktbetjent som fant datteren og ga henne førstehjelp.

Lå en måned i koma

Hun fikk en svært alvorlig hodeskade, og lå en måned i koma. I dag er hun oppegående, men har fremdeles kroppen full av glassbiter.

— I november, etter at jeg hadde vært på Sunaas sykehus, så kjørte vi forbi høyblokken. Jeg spurte pappa: «Hvorfor kjenner jeg igjen den blokken?» Han fortalte at det var der jeg hadde jobbet, fortalte kvinnen i retten.

Hun husket heller ikke navnet på foreldrene.

Til tross for de alvorlige skadene, smilte og lo hun under vitnemålet.

— Det er ikke til å unngå å legge merke til at du har et bemerkelsesverdig godt humør, sa aktor Svein Holden.

— Ja, jeg er så veldig glad for at jeg overlevde. Det er jo ikke like lett hele tiden. Men jeg har det jo bra, og vet at ting blir bedre etter hvert som tiden går, sa kvinnen.

Det hun lærte på studiet, er borte.

— Men jeg vil ikke la dette prege hele livet mitt. Jeg har bestemt meg for at jeg skal gå videre, selv om det er vanskelig å måtte sitte og lese ungdomsskolepensum, sa hun.

Må lese ungdomsskolepensum

Faren fortalte i retten hvordan han prøvde å få kontakt med datteren rett etter bombeangrepet. Han visste at hun jobbet i resepsjonen, og så på fjernsynsbildene at «alt var blåst bort».

— Så fort vi hørte om dette, satte hele familien seg i bilen. Sønnen min kjørte, mens jeg satt ved siden av og ringte. Jeg ringte henne noen hundre ganger, fortalte han.

Kvinnen, som var 23 år da bomben eksploderte, var bevisstløs da hun som en av de aller første ble kjørt til sykehus. Faren sa i retten at å se datteren etter eksplosjonen, var som å oppleve det verste og det beste på én gang.

— Fantastisk at hun var i live. Forferdelig at hun var så hardt skadet som hun var, sa han.