Blom-Pettersen erklærte seg ikke straffskyldig da han forklarte seg i Tønsberg tingrett mandag.

Han forklarte at han det var hull i hukommelsen hans og at han ikke husket at han hadde øvd vold mot henne og drept henne. Tidligere på kvelden var tiltalte kommet hjem fra en forretningsreise til Tyskland.

Etter 21 års harmonisk ekteskap skal det i fjor sommer ha oppstått uoverensstemmelser mellom ektefellene etter en ferietur til Sverige sammen med et vennepar, forklarte ektemannen. Forholdet mellom ektefellene skal da ha blitt satt på en hard prøve på grunn av sjalusi.

«Helt i ørska»

Da han kom hjem fra Tysklands-turen 8. november, hadde tiltalte etter eget utsagn ikke sovet på fem døgn. Han forklarte at han var helt i ørska da han gikk til sengs samme kveld uten at kona ville drøfte nærmere det som var skjedd i Sverige.

– Hun sa at tingene var blitt klarere. Hun virket fremmed for meg, og jeg fikk ikke mer ut av henne, sa tiltalte i retten. Kona ville ikke bli med da han foreslo at de skulle legge seg. Han lå og tenkte og tenkte på forholdet deres men sovnet og våknet så av at senga gynget. Han hørte kona stønne, men husket ikke noe før han sto ute i gangen og så at hun var død.

Bar henne til bilen

– Jeg visste ikke om jeg drømte eller om det var sant, sa tiltalte. Men han husket at han bar kona til bilen, og at han tok med seg en spade og bare kjørte og kjørte til han kjørte inn på en vei der bilen satte seg fast. Ute på et jorde gravde han ei grav der han la kona. Desperasjonen ble ikke mindre av at bilen satt fast. Han ringte etter drosje og kom seg hjem og han vasket og vasket på soverommet til armene ble helt visne, forklarte han.

Frokost til barna

Etter å ha ordnet frokost til barna, kjørte han dem til skolen og kjøpte kjetting for å få den fastkjørte bilen løs. Han fortsatte gravearbeidet, brukte rive og grev for å gjøre gravstedet jevnt og hadde løv og rask på for å skjule gravstedet. Så kjørte han hjem i bil og hentet en sykkel og syklet tilbake for å hente den andre bilen.

Rollespill

Ungene reagerte ikke så mye på, at mora var borte, trolig fordi de hadde fått forståelse av at hun hadde behov for å komme seg vekk. Blom-Pettersen forklarte at han gled inn i et rollespill der han lot som om kona var i live. Svigerforeldrene kom på besøk og alle trøstet hverandre.

– Jeg begriper ikke i ettertid at jeg greide å fungere i det hele tatt. Men jeg var så glad i kona mi at jeg ikke greide å legge kortene på bordet for politiet og for familien, forklarte tiltalte i retten.

– Vi var så sammenspleiset at jeg ikke greide å fortelle ungene og svigerforeldrene det som var skjedd. Jeg forstår ikke hva som skjedde. Det var så uvirkelig, så uvirkelig. Jeg gikk i en slags rus etter fem døgn uten søvn, og jeg var ute av mitt gode skinn, forklarte tiltalte i retten.