Hurtigbåten, som er eid av Torghatten Trafikkselskap, kom fra Jørpeland da den skulle legge til kai i Stavanger.

– På grunn av en teknisk svikt fikk vi ikke bakket opp i tide. Båten traff kaien med et lett dunk. Vi hadde liten fart, understreker styrmann Jan Nessa til bt.no.

Det var Nessa som satt bak spakene da båten kjørte inn i kaien.

Dette var Nessas andre hurtigbåt-uhell. I 2004 førte han HSD-hurtigbåten «Baronessa» på land ved Ranavik på Halsnøy. Det ble reist straffesak mot ham for uaktsomhet etter grunnstøtingen. Nessa forklarte uhellet med teknisk svikt. Saken endte med et forelegg på 10.000 kroner, som han nektet å vedta. Lagmannsretten holdt fast ved forelegget, og Nessas anke til Høyesterett ble forkastet.

HSD ga ham avskjed etter hendelsen på Halsnøy, men Nessa gikk til arbeidsrettssak. Den vant han både i tingretten og lagmannsretten, og HSDs anke til Høyesterett førte ikke frem. Selskapet ble dømt til å ta Nessa tilbake i jobb, men valgte nylig å kjøpe ham ut gjennom et forlik.

Jan Nessa fikk for to måneder siden jobb på hurtigbåt i Ryfylke-bassenget. Han seiler vekselvis som kaptein og styrmann, men var nestkommanderende da «Strandafjord» traff kaien i morges.

– Dette var et hendelig og bagatellmessig uhell, men slikt er aldri kjekt, sier Jan Nessa.

«Strandafjord» dro etterpå til verksted i Leirvik på Stord, og er trolig tilbake i rute igjen i morgen.

– Det gikk heldigvis bra med passasjerene. Det er det viktigste for meg, sier Nessa til bt.no.