Den 35 år gamle mannen er tiltalt for å ha drept broren Øyvind Ågesen (37) med 20 knivstikk og tent på liket etterpå. Avdøde ble funnet på et jorde ved Lunde skole på Hundvåg, dagen etter at de to hadde tilbrakt 17. mai sammen.

Mandag forklarte den tiltalte lillebroren seg i Stavanger Tingrett. Det kom fram at de to hadde vært i tottene på hverandre flere ganger. Ifølge tiltalte var det storebroren som hisset seg opp over «bagateller» og startet håndgemeng.

Aktor i saken, statsadvokat Ingrid Johansen, gikk langt for å påvise at også tiltalte har en forhistorie med bøteleggelser på grunn av legemsfornærmelse og flere slåsskamper mellom de to brødrene.

Pistol med patroner

En av episodene aktor nevnte fant sted 15. april i år. Ifølge tiltalte røk han og broren uklar på grunn av bagateller. Faren skilte dem, og tiltalte dro hjem. Ifølge ham selv var han da ferdig med saken.

Vel hjemme mottok han sms fra storebroren:

«Du har laget et dypt kutt i underleppa. Blør som bare f. n. Du prøvde å kvele meg. Har fått tak i en pistol med patroner, og sitter her og vurderer».

– Jeg tror ikke det var så alvorlig som det der, var tiltaltes kommentar da aktor leste opp meldingen i retten mandag.

En måned etter krangelen var avsenderen drept og broren siktet for drapet.

Utenkelig

Den drapstiltalte forklarte seg i detalj om 17. mai, men sier han bare har glimtvis hukommelse fra kvelden og drapsnatten. Da forsvarer Brynjar Meling spurte om hvordan han forholder seg til beskyldningene om drap, brøt han ut i gråt.

– Jeg og broren min fikk bedre kontakt det siste halvåret, ja, vi har kranglet og slåss, men vi var brødre. At jeg skal ha gjort noe sånt mot min egen bror er helt utenkelig, sa 35-åringen i retten.

Meling sier til NTB at hans klient hele veien har fått full støtte fra sin familie:

– Jeg oppfatter at dette framstår som like utenkelig for dem som det gjør for ham.

Blod på skoene

Etter tiltaltes forklaring ble retten presentert for funn fra åstedet, tiltaltes hjem og resultat av obduksjonen.

Blant bevisene i saken er en blodtilsølt kjøkkenkniv som ble funnet ved liket. Blodet stammer fra både tiltalte og drapsofferet. I gangen hjemme hos tiltalte er det funnet sko som 35-åringen hadde på seg 17. mai, med brorens blod både på skotuppen og under hælen.

Tirsdag er det befaring ved stedet der Øyvind Ågesens lik ble funnet. Den tiltalte har nektet straffskyld i saken.

Mannen ble funnet på et jorde ved Lunde skole på Hundvåg 18. mai.
Hansen, Alf Ove