– Disse dyrene har ingen problemer med å ta seg inn i hønsegårder eller kaninbur, advarer pelsdyrfarmer Ole Nese overfor NRK.

Venner, naboer og kolleger av Nese har i løpet av helgen samlet inn 2.000 av de 3.500 minkene. Det er ikke håp om å finne flere dyr, og en gruppe på ti-tolv personer begynte i helgen å skyte mink i området, skriver Nationen.

– Det gjøres for å redusere lidelsene til så mange mink som mulig. Dette er dyr som har levd i fangenskap i 80 generasjoner, og som ellers vil sulte eller fryse i hjel på frifot, sier informasjonssjef Bjørn Dag Gundersen i Norges Pelsdyralslag.

På nettstedet til Indymedia Norge har den norske avdelingen til Animal Liberation Front (Dyrenes Frigjøringsfront – DFF) tatt ansvaret for å ha sluppet ut dyrene natt til fredag, og lagt ut bilder av aksjonen.

Forsikringsordninger gjør at bønder som rammes av slike ordninger ikke lider økonomisk tap.

Samtidig får aksjonen i Vestfold kritikk i et debattforum på Indymedias nettsted.

«Stort sett dummere mennesker enn de som har gjort dette skal man lete lenge etter, tror ikke akkurat DFF får noen flere sympatisører når bilder av døde mink fra Re publiseres på nettet...», skriver en av debattantene.

«Dyrplagere! Slippe løs dyr som ikke har sjanse til å overleve», skriver en annen.

Vestfold politidistrikt har ikke kommet nærmere oppklaring av aksjonen i løpet av helgen.