Det endte med knust rute, ødelagt flatskjerm og hull i veggen.

— Gulvet var helt svart av skitt og sprit. De hadde smurt brunkrem på veggene. Jeg skal aldri ha fest hjemme igjen, sier Oscar til Adressa.

Nå ønsker foreldrene å advare mot hvordan alenehjemmefester kan utarte seg. Sønnen Oscar bor egentlig hos besteforeldrene i påsken siden foreldrene er bortreist. Moren sier sønnen hadde fått klar beskjed om å ikke dra hjem mens de var på påskeferie.

— Han skulle være hos besteforeldrene hele uken. Oscar hadde absolutt ingen tillatelse til å ha venner på besøk hjemme, forteller hun.

Mandag kveld dro sønnen allikevel hjem til foreldrenes hus som sto tomt. Oscar forteller at han inviterte noen venner hjem for en hyggelig kveld.

— De kom til meg i åttetiden. Det var hyggelig én time før om lag 40 ungdommer sto utenfor døren og prøvde å komme seg inn. De brøt seg inn kjellervinduet, og til slutt var alle inne i stuen. Flere ungdomsgjenger kom etter hvert. Jeg prøvde å stenge dem ute, men de klarte å komme seg inn likevel, forteller han.

Stjal påskesnop for 1000 kroner

Oscar forteller at han gjemte unna familiens flatskjerm-tv før festen, for å være på den sikre siden. I løpet av kvelden tok noen av ungdommene seg ned i et rom i kjelleren og knuste skjermen.

— Jeg oppdaget ikke at den var ødelagt før dagen etter. Det var ille å stå opp om morgenen.

Ungdommene hadde stjålet påskegodteri til 1000 kroner. I stuen lå cd-er slengt utover, og det var glassbrott strødd over hele gulvet. Karamellsaus var klint på kjøkkenet, og ringeklokka var revet av.

— Jeg har aldri vært med på sånne fester før, sier 15-åringen.

Moren hans forteller at foreldrene vil anmelde hærverket på huset. Hun er sjokkert over at så mange ungdommer har vært i hjemmet deres mens de har vært på ferie.

— Det føles veldig ubehagelig. Ungdommene har vært inne på soverommet vårt og på rommet til ettåringen vår. De har ramponert og ødelagt ting i hjemmet. Vi skal finne navnet på alle som var der. Nå gruer vi oss til å dra hjem, sier hun.

Fikk en lærepenge

Oscar tror det har gått rykter om at han var alene hjemme, og skulle ha fest.

— Jeg fikk vite at noen hadde skrevet på Facebook at det var åpent hus hjemme hos meg. Hele kvelden gikk over styr, og jeg forstår ikke hvorfor noen vil ramponere huset vårt, sier han.

15-åringen har brukt resten av uken på å rydde etter festen. Han har forsøkt å reparere skadene.

— Hele påsken er ødelagt. Dette er det verste som kunne skjedd etter en fest. Jeg skulle ønske at dette hadde vært en drøm, sier han.

- Skjer med jevne mellomrom

Oscar råder andre ungdommer til å tenke seg om før de inviterer hjem kamerater på fest. Han føler at han var for godtroende, og i ettertid innser han at han burde ha kontaktet politiet umiddelbart.

— Jeg trodde det beste om alle, og var redd for at kameratene mine skulle komme i trøbbel.

Politiet i Trondheim var i går til stede for å se på skadene. De sier at de ikke har hatt lignende hendelser i påsken.

— Jeg kjenner ikke til flere hjemmealenefester som har gått ut av kontroll i påsken, men dette skjer med jevne mellomrom. Dette er et eksempel på en fest som har gått over styr. 15-åringer er for unge til å ha fest, sier innsatsleder Anlaug Oseid i Sør-Trøndelag politidistrikt.

HULL I VEGGEN: Over 100 personer dukket opp.
RUNE PETTER NESS